Наставља се уређење „Цевке“
16
јул
2019

Почетком августа наставља се уређење бањског комплекса, популарно названог „Цевка“. У другој и завршној фази радова биће изграђен базен, додатни тушеви и пратећи садржај. Вредност пројекта износи 42 милиона динара и у потпуности га финансира Градска општина Обреновац.

-Изградићемо базен површине 90 квадратних метара са две дубине, једна ће бити дубине 90 цм са клупама за седење, уз то постојаће дезобаријере, додатни тушеви, са стране ће постојати техничке просторије, где ће се налазити комплетна опрема за филтрирање базенске воде и пумпе које ће стално циркулисати бањску воду. Упоредо са тим уредићемо простор око самих базена, пешачке стазе и припремити терен за перголе – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин.

Он је казао да ће поред постојећих 17 тушева са бањском водом бити додато још 6 нових.

-Тушеви ће бити са истом јачином млаза. Имамо 5,5 литара по секунди из бушотине, 4 литре ће ићи на тушеве, 1 литра ће стално бити у преливу на базену и константно ћемо имати квалитетну бањску воду са температуром од 31-32 степена – објаснио је Марошанин и додао да ће радови бити готови у року од 120 дана.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац, у разговору са корисницима „Цевке” обећао да ће туширање и коришћење будућих базена и даље бити бесплатно, без обзира што ће простор бити ограђен.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић каже да наставак реализације пројекта „Цевке” представља наставак реализације амбијенталног уређења улаза у урбану зону Обреновца.

-Ово је само један део футуристичке слагалице коју смо спремили за овај део Обреновца који ће у наредних 5 година постати симбол нашег града. На оближњим базенима је у припреми аква парк, радимо на новом пројекту који ће проширити наше базене, радиће се и реконструкција хотела „Обреновац” и ускоро ће почети конкретни радови на изградњи новог тржног центра преко пута. Због свега овога смо стратешки пре две године преусмерили аутобуски саобраћај у Улицу краља Александра Првог – рекао је Вранешевић.

Током данашњег обилска „Цевке“ најављено је да ће ускоро уследити и реконструкција поменуте улице.

 

 

Comments are closed.