Настављају се радови на тротоарској мрежи у Обреновцу
17
јул
2020

Градска општина Oреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца и у овој години настављају са пословима санације постојећих и изградње нових тротоара. Планом су  предвиђени радови на преко 5.500 метара квадратних тротоарске мреже у Обреновцу.

-У 2019. години урадили смо 2.148 метара квадратних. Тамо где смо ми стали, наставио је Град Београд са „Путевима Београда“. Санација тротоара од стране „Путева Београда“ и Града Београда у Обреновцу у овој години кренула је од фебруара месеца од Улице цара Лазара према Комуналном предузећу са урађеним паркинг простором поред Ветеринарске станице. Ових дана се завршавају радови код Основне школе „Посавски партизани“ и у исто време се изводе радови у Улици Саве Ковачевића. Јавно предузеће за изградњу Обреновца је током прошле године урадило пројектну документацију за санацију комплетне тротоарске мреже у Баричу. Радови су почели. Нажалост, лоше су временске прилике, а и број радника због пандемије је смањен, али ће и тамо радови бити завршени на време. Када буду завршени ови радови очекујемо наставак радова у Улици Александра Аце Симовића. Циљ Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу Обреновца је да се уз помоћ Града Београда у наредној години санира комплетна тротоарска мрежа на територији општине – рекао је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу.

-Радови који се обављају поред Основне школе „Посавски партизани“ допринеће и већој безбедности деце у саобраћају, али не бих овде само стављао акценат на саму безбедност наше дечице, која је свакако на првом месту, овде је акценат и на комплетном уређењу амбијенталне целине којој овај тротоар даје посебну драж. Дудови као насеље које гравитира ка центру града представљају једну засебну целину и свакако да ће ово уређење сигурно допринети квалитету живота наших суграђана који овде живе. Исто тако је и у Баричу где су радови у пуном јеку, где настављамо даље ка Основној школи „14. октобар“. Изузетно фреквентна главна улица, где је безбедност пешака и свих учесника у саобраћају угрожена, поготово на тој деоници где се сада раде тротоари. Имаћемо и редукцију, односно наизменично пуштање саобраћаја у наредној недељи на том делу, тако да молим све наше учеснике у саобраћају да буду стрпљиви и да на време крену ка Београду – рекао је Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац и председник Комисије за безбедност у саобраћају.

Осим реконструкције тротоара у насељу Дудови у току су и послови санације тротоара у Улици Саве Ковачевића.

-Данас имамо једну озбиљну реконструкцију у целој Улици Саве Ковачевића и када је у питању лева и када је у питању десна страна и то је нешто што је веома важно за функционисање грађана Обреновца. Такође, оно што је веома важно, јесте да ће се оваква врста радова наставити свуда где буде било потребе и где буду грађани исказивали, наравно, ка нама своје потребе, како би функционисање, како саобраћаја, тако и пешачког саобраћаја, било што лакше и што функционалније – Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Comments are closed.