Нови сјај Градског трга
24
октобар
2019

По пројекту Јавног предузећа за изградњу Обреновца започела је комплетна реконструкција осветљења на делу Градског трга поред Градског парка. Њом ће бити обухваћено 10 светиљки у трави, 15 у перголама, 12 у бехатон плочама и 22 на стубовима.

Зоран Првуловић, шеф електро службе Јавног предузећа за изградњу Обреновца истакао је да су постојећи стубови и светиљке морали бити замењени због немогућности набавке резервних делова. Такође и слабо осветљени део Трга биће додатно осветљен. Нови метални стубови су висине четири метара и знатно су чвршће конструкције него стари. Демонтирани, исправни стубови и светиљке биће лагеровани у магацину Јавног предузећа за изградњу и користиће се као резервни делови за осветљење на другом делу Градског трга.

 -Јавно комунално предузеће поставило је саксије са цвећем на стубове јавног осветљења на Градском тргу. Да би могла да се ради реконструкција била је неопходно да се у координацији са госпођом Сузаном Пауновић скину постављене саксије пре демонтаже стубова и да се након монтаже нових, поново поставе – додао је Првуловић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Милан Марошанин осврнуо се на економски аспект реконструкције и напоменуо да су нове светиљке савремене и израђене у ЛЕД технологији. Знатно су мањих снага него претходне, а задржава се исти осветљај. На тај начин ће се остварити значајне уштеде у потрошњи електричне енергије.

-Вредност радова је 3,5 милиона динара без ПДВ-а. Рок за завршетак радова је 29. децембар 2019. године. Извођачи радова су „Ековокспродукт“ из Грабовца и „Промонт“ из Београда, а надзор врши Јавно предузеће за изградњу Обреновца – рекао је Марошанин.

У наредном периоду радиће се осветљење пешачких прелаза у Улици краља Александра Првог за које се припремају фотометријски прорачуни, а предвиђено је и постављање 30 стубова са светиљкама на територији Градске општине Обреновац.

Comments are closed.