При крају друга фаза изградње ”Старе општине”
22
август
2019

При крају је друга фаза радова на изградњи ”Старе општине” у центру Обреновца. Рок за завршетак грубих грађевинских радова је 15. септембар, а преостало је постављање комплетне кровне конструкције и столарије.

Зграда ”Старе општине” је срушена 2016. године, а нови објекат ће изгледати идентично. Како би се задржао аутентичан изглед старог објекта узети су отисци са фасаде.

– Све ће изгледати као пре 100 година само ће бити изграђено од нових материјала. Ове године планирамо да завршимо и водовoдну инсталацију унутар самог објекта, а за идућу годину су одвојена средства за уређење унутрашњости објекта и за уређење терена – казао је директор Јавног предузећа за изградњу, Милан Марошанин.

Објекат ће бити нов, модеран и функционалан али зграда ће задржати стари шарм општине и поново ће бити бисер центра Обреновца, закључио је члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић.

Нови мултифункционални градски центар имаће идентичан подрумски простор, у зони приземља вишенаменски простор у коме ће се налазити просторије за изложбе, мала сала за венчања као и сала за презентације. У зони спрата биће канцеларијско изложбени простор. Укупна површина објекта је 520 квадрата.

Comments are closed.