Забран, једно од најлепших излетишта у Београду
13
август
2019

Радови на пешачкој и бициклистичкој стази поред Забранског пута су завршени. Урађена је и адекватна саобраћајна сигнализација. Циљ је повећање безбедности свих учесника у саобраћају. Сада када постоји простор и за пешаке и за бициклисте, Обреновчани растерећенији могу да долазе и уживају у свему што им нуди Забран.

-Оно што нам је био циљ и основни задатак Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу је то да заокружимо, у прве три године, целину од 9.800 метара бициклистичко-пешачке стазе на територији ГО Обреновац. Првенствено, изградили смо ове две стазе ка Забрану због тога што је Забран, као једно од најлепших наших излетишта, постајао све посећенији и жеља нам је била да максимално обезбедимо све учеснике у саобраћају. И аутомобилисте, и пешаке и бициклисте и да свако од њих има свој део простора на овом путу – рекао је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

 -Оно што ћемо сигурно урадити идуће године, на простору између пешачке и бициклистичке стазе ка главном делу пута поставићемо флексибилне стубиће, који ће још више допринети безбедности свих учесника у саобраћају – додао је Марошанин.

-Једину ствар коју бих апелова данас, на све наше суграђане, јесте та да је Забран наше највеће благо. Оно има 41 хектар и сигуран сам да постоји место за свакога. Морамо показати солидарност, као увек што смо показивали до сада и да бринемо једни о другима на овом простору. Уколико смо дошли да направимо своју приватну забаву, роштиљ, или уколико смо гости неког ресторана, немојмо да станемо на стазу. Има места где се може паркирати аутомобил и направити угођај за оно зашто сте Ви дошли. Људи који користе овај простор ће сигурно бринути о њему, да не угрожавају друге учеснике у саобраћају, посебно да се не мешају пешаци и бициклисти и то је важно на овом сегменту нашег градилишта. Апеловао бих и на рекреативце, када користе справе, а иду и кишни дани, уколико их изблатњаве, нека их очисте за другог који долази. Не требају нама казне, нити нам треба комунална милиција, нити нам треба било ко, уколико на тај начин будемо о овом простору бринули, а мислим да смо га данас направили да буде један од најлепших у Београду – истакао је Чучковић.

Овом приликом најављен је и наставак радова од Перила на Забрежју, преко Вић бара до центра Забрежја, чиме ће се заокружити целина од 18 ипо километара стаза.

Comments are closed.