Започета реконструкција тротоара
13
мај
2019

Екипе Јавног предузећа за изградњу Обреновца санацију и реконструкцију тротоара почеле су у Ул. Краља Александра I. У наредном периоду тротоарска мрежа биће санирана на више од 100 локација у граду, а за овај посао из буџета је издвојено 15 милиона динара.

-Oно што нам је био задатак и што смо обећали нашим суграђанима то је санација постојећих и изградња нових тротоара. Радићемо у самом центру и у приградским насељима, тачније у свим деловима где су тротоари били уништени након мајских поплава 2014. године. Све деонице где су некада биле плоче биће саниране, биће замењене на местима где је потребно и биће изграђени нови тротоари на појединим локацијама. Најдужа деоница уз ову код аутобуске станице је и потез код ,,Црне тачке” на Шабачком путу. Све укупно урадићемо око 2470 дужних метара – казао је Милан Марошанин, директор јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац”.

Пројектом је предвиђено да се санира и изгради близу 4900 м2 тротоарске мреже.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић, подсетио је да дуги низ година тротоарска мрежа није рађена.

-Свакако је ово почетак једног новог циклуса и у нареднм годинама у буџету ћемо одвајати средства како би стање тротоара, који су годинама били запуштени довели на један пристојан ниво. Баш на овом месту где се налазимо, при најмањој киши пешаци су морали да прелазе на другу страну улице. Сва места у ужем градском језгру су имала своје проблеме које ми сада решавамо. Ово ће значајно допринети и безбедности у саобраћају и смањењу броја саобраћајних незгода – рекао је Вранешевић.

Реконструкција и изградња нових тротоара радиће се на 108 локација широм општине Обреновац.

Comments are closed.