Започети радови на асфалтирању некатегорисаних путева
25
април
2019

Јавно предузеће за изградњу Обреновца ће у сарадњи са Градском општином Обреновац и ове године, асфалтирати велики број некатегорисаних путева у месним заједницама широм општине. Радови су започети ове недеље, а нове путеве су добили мештани Дрена.

Председник Савета месне заједнице Дрен Драган Јовановић је истакао да је у питању наставак радова од прошле године као и да су завршени путеви у Илића и Гаврића крају.

– Ми смо у служби свих грађана и тежимо да испунимо све њихове захтеве. Пут у Гаврића крају је веома важан за нашу месну заједницу јер представља један од алтернативних путева из Дрена за Грабовац – казао је Јовановић.

Владан Јовановић из Јавног предузећа за изградњу је најавио да се након Дрена машине селе у Грабовац, Љубинић, Вукићевицу и Орашац.

Приликом обиласка радова, заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је подсетио на процедуру изградње некатегорисаних путева.

– Овог пролећа ће бити рађени некатегорисани путеви по приоритетима који су успостављени још прошле године када су урађене припреме путева за целу општину. Да се подсетимо процедуре, савети месних заједница утврђују приоритете којима предлажу путеве за реконструкцију или изградњу било да су они у власништву републике или града. Затим то долази на Комисију за рад са месним заједницама где се утврђује да ли су предлози објективни и сходно расположивим средствима раде се одрђени путеви – објаснио је Митровић и додао да ће уз ове радове бити реконструисани и приступни путеви који су оштећени због изградње аутопута.

Comments are closed.